Sam van der Werf en Vera de Vries schitteren in Warandeloop

Vera de Vries en Sam van der Werf: 5e in Nationale Warandeloop.

Beekse Bergen: de tien atleten van Team Mila Fryslan die deelnamen aan de nationale Warandeloop(de grootste nationale veldloop van Nederland) hebben het fantastisch gedaan en velen wisten op het goede moment boven zichzelf uit te stijgen. Sam van der Werf(Horror) en Vera de Vries(Horror) waren de absolute uitblinkers. Beide eindigden ze in een deelnemersveld waarin nagenoeg de gehele nationale top van start ging, op een vijfde plaats. Voor 1e jaars C-junior Sam van der Werf zijn hoge klasseringen in de cross bijna “routine”. Hij greep zelfs al eens zilver tijdens een nationaal kampioenschap. Voor Vera de Vries was het absoluut de beste prestatie die zij in haar carrière heeft geleverd.
Beide atleten maakten wegens fysieke klachten een wat lastig zomerseizoen door. Maar met een gedegen “winteropbouw” zijn ze inmiddels conditioneel op zeer hoog niveau.
Behalve de successen van voornoemd tweetal was er een prachtige 10e plaats voor Sietze Ketelaar(Horror) bij de jongens C1 en verrassend goede 11e plaats voor Brecht Frensel(Heerenveen) bij de meisjes B. In deze categorie finishte Jonine Hofstra(Invictus) als 24e. Bij de meisjes C1 liep Mila Fryslan-nieuwkomer Tess Jaarsma(Horror) naar een verdienstelijke plaats. Ondanks een onfortuinlijke val wist Suze de Vries(Horror) nog op te rukken naar de 16e plaats bij meisjes C2. Bij de jongens A namen Janco Rijpstra(Lionitas) met een keurige 23e plaats en Klaas Douwe Yska(Horror) met een 53e plaats afscheid van hun juniorentijd. Peter-Jan de Jong(Horror) hield uitstekend stand in het snelste nummer van het evenement; de sprintcross(2300m) voor heren senioren. De Jouster finishte in het topveld als 40e.

Dit bericht is geplaatst in resultaten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *