Informatie

Beste jeugdatleet,

Ben jij een enthousiaste en ambitieuze midden-lange afstandloper (A,B,C of D-junior of jonge senior)? Dan is Team Mila Fryslân misschien iets voor jou om je prestaties nog meer te verbeteren.

Team Mila Fryslân(opgericht in januari 2008) is een initiatief van een aantal enthousiaste looptrainers van verschillende Friese verenigingen. Door regelmatig gezamenlijk te trainen willen zij het niveau van de Friese atletiek (midden-lange afstand) op een hoger peil brengen. Het plezier in de sport staat voorop, maar er wordt wel degelijk ook iets van je verwacht! Gedurende het gehele jaar worden er trainingen georganiseerd. Meestal op een zaterdag. Deze trainingen vinden op verschillende locaties in de provincie Friesland plaats. Als je je inschrijft wordt van je verwacht dat je aan de meeste trainingen deelneemt en dat je zo veel mogelijk meedoet aan de wedstrijden die door de trainers van Team Mila Fryslân als belangrijk worden betiteld, bijvoorbeeld het NK-veldloop/baan. Bij Team Mila Fryslan worden geen limiettijden gehanteerd, maar aan de hand van een aantal proeftrainingen en gesprekken met jou, je trainer en je ouders wordt gekeken of je(voor wat betreft niveau en mentaliteit) in het team past.

Team Mila Fryslân is een stichting. Wij zijn een organisatie die mede als doel heeft om atleten(en hun ouders) en trainers van verschillende verenigingen met elkaar in contact te brengen. De ervaringen van de afgelopen jaren leren dat je je niveau kunt verbeteren door met elkaar te trainen en van elkaar te leren. Dit geldt ook voor de trainers. Bij de meeste trainingen is bovendien een fysiotherapeut aanwezig. Hij is aanspreekpunt voor atleten met blessures en overlegt met de atleten en hun trainers over eventuele aanpassingen in trainings- en wedstrijdschema’s. Sinds enige tijd is er ook een sportarts verbonden aan het team. Zij is “in dienst” van de Atletiekunie en heeft haar praktijk in Sportstad Heerenveen. Bovendien kunnen de atleten gebruik maken van een voedingsdeskundige die eveneens verbonden is aan Team Mila Fryslan.

De ervaringen van de afgelopen negen jaar zijn ronduit positief. Er wordt serieus getraind. Maar, ook heel belangrijk, de atleten hebben veel plezier. Er werd gezamenlijk aan (grote) wedstrijden deelgenomen. En een aantal atleten brak door. Tot het team behoren inmiddels een paar nationale toppers. Sterker nog, liefst zes maal werd een atleet van Team Mila Fryslan Nederlands kampioen. Dit is natuurlijk vooral de verdienste van de atleet zelf en niet te vergeten van zijn persoonlijke trainer!  Maar mogelijk heeft Team Mila Fryslân hier ook toe bijgedragen. Team Mila Fryslân is dus al een succes, maar misschien wordt het succes nog groter als jij met ons mee gaat doen! De kosten voor lidmaatschap bedragen € 50 ,– per jaar, dat loopt van 1 september tot 1 september. Naast deze kosten wordt er een bijdrage van je verwacht voor de aanschaf van kleding en het jaarlijkse trainingsweekend. Mocht je belangstelling hebben overleg dan met je persoonlijke trainer en neem contact met ons op. Voor vragen kun je contact opnemen met iemand uit het bestuur.

Wie weet, tot ziens bij Team MilaFryslân.